Pizzabunn
Alle elsker vel pizza! Og det finnes mange karbohydratreduserte oppskrifter der ute, her deler jeg min favoritt!
FORBEREDELSESTID 20 minutter min
KOKETID 10 minutter min
Matrett Brød og bakst, Middag, pizza
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 1 porsjon
Kalorier 854 kcal
- 1.5 dl revet parmesan
- 2.5 dl revet cheddar eller mozzarella annen gulost kan også brukes
- 2 stk store egg
- 0.5 dl knust fleskesvor kan byttes mot parmesan for et vegetar alternativ
- 1 ts tørket oregano
- 0.5 ts tørket timian
- 1 klype salt
Sett på ovnen på 200 C grader.
Ha alle ingredienser i en bolle, bland godt til en deig. Jeg bruker gjerne en ballongvisp til dette.
Legg et bakepapir på et stekebrett og trykk ut deigen sånn at den blir ca 0.5-1 cm tykk. Hvis deigen er veldig klissete kan du ta litt raps- eller olivenolje på hendene, jeg syns det går lettest.
Sett inn pizzadeigen i ovnen og stek i ca 10 min eller til at den har begynt å få litt gylden farge.
Ta ut og la den kjøle seg ned i noen minutter.
Nå kan du ta på valgfritt fyll og steke videre i ca 10 min. Alle ovner er forskjellige så det er mulig det går raskere eller tar litt lenger tid med akkurat din ovn.
Makronutrienter
KH/100 g: 0,4g
(Gram/porsjon: ) 278,5g
Karbohydrater: 1,2g
Protein: 65,1g
Fett: 65,5g
Tips! Bruk creme fraiche istedenfor tomatsaus, så får du “hvit pizza”. Som du kan se på bilde her kunne jeg ikke bestemme meg så jeg sa, ja takk, begge deler og det resulterte i en del rød og en del hvit pizza. Kjempegodt!
Stikkord keto, lavkarbo, pizza