Bruk en kjøtthammer til å banke ut hver nakkekotelett for å få de flatere, ca 0.5cm tykk. (Har du ikke kjøtthammer kan man bruke f eks en vanlig tre kjevle.) Dette vil også "mørne" kjøttet og gjøre det saftig, samtidig som steketiden blir kortere.
Gjør klart 3 tallerkener, en til sesammel, en til egg og en til knust fleskesvor.
Hell sesammel på tallerken nr 1. Du trenger ikke måle opp alt på en gang, mengden vil variere etter strl på kotelettene.
Knekk 2 egg på tallerken nr 2 og pisk de opp med en gaffel.
Hell knust fleskesvor på tallerken nr 3. Ikke heller her trenger du måle opp alt men ha på litt og litt etterhvert som du "dypper".
Dypp en nakkekotelett først i mel, så i egg og sist i knust fleskesvor. Se til så at alle dekkes av alle 3 ingrediensene. Bruk gjerne 2 gafler som hjelpemiddel da det fort ellers blir litt "grisete".
Stek snitzlene i valgfri fettkilde i en stekepanne til de får en gylden skorpe på begge sider. Jeg foretrekker smør eller baconfett.
Krydre etter smak! Jeg syns de er best med kun salt og pepper, men feks løk- , chili- og paprikapulver vil også passe godt.
Server umiddelbart sammen med valgfritt tilbehør!