Minutt majones
Superenkel og rask oppskrift på majones som kan brukes som den er eller som base til ulike sauser eller salater!
FORBEREDELSESTID 1 minutt min
KOKETID 1 minutt min
Matrett Dressing og sauser
1 stavmikser
1 mikserglass
1 teskje-mål
- 1 m egg
- 1 ts dijonsennep ev. vanlig sennep
- 1 ts eplecidereddik el. hvitvinseddik
- 2 klyper salt
- 1 klype kayennepepper
- 2 dl avokado eller kaldpresset rapsolje bruk god kvaliet!
Mål opp sennep og eddik salt og kajennepepper og ha oppi mikserglasset.
Knekk egget oppi mikserglasset og hell forsiktig i all olje.
Sett stavmikseren i bunn av mikserglasset og miks godt i ca 20 sekunder.
Begynn forsiktig og vrikke stavmikseren litt rundt slik at du ser at alt blander seg og tykner. Flytt stavmikseren sakte litt og litt oppover slik at du ser at all olje blandes sammen med resten av ingrediensene.
Da er den klar til bruk!
Dette er en både rask og fantastisk base for ulike sauser, som aioli, chilimajones, bearnaise-majones, wasabi-majones osv! Smaksett den med hva du vil! Du kan også bruke den til colaslaw, reke-salat, kylling&karri-salat, eller andre majonesbaserte salater. Eller hvorfor ikke prøve ut min eggesalat? Oppskriften finner du her
Stikkord keto, lavkarbo, lchf, lowcarb, majones, minuttmajones