Riv blomkålshodet til "ris" på et rivjern. Du kan eventuelt kjøre blomkålen i en foodprocessor men resultatet an bli ujevnt så kjør litt ad gangen. Ikke for fint, ikke for grovt, som ris.
Kok opp vann og kok blomkålsrisen i kun 1 par min, før du heller av vannet. Legg blomkålen på kjøkkenpapir, og lar risen dampe av seg og kjøle seg ned.
kutt laksen i tynne skiver eller i 1x1 cm terninger.
Kutt agurken på langs, slik at de blir ca 0.5x0.5 cm staver, og del i to.Del avokadoen slik at du får omtrent samme strl som agurk-stavene. Del crabsticken i 2, og grovhakk scampin.
Finhakk vårløken.
Når blomkålsrisen er blitt lunken blander du denne sammen med kremosten til en jevn røre.
Så skal vi begynne å sette sammen makin!
Legg et nori-ark på et flatt underlag, f eks en fjøl.
Smør 1/4 av risen på 3/4 av nori-arket og la den øvre delen på arket være "bart".
På den nedre delen av arket, oppå risen, begynn å legg på skiver eller terninger av laks nederst. Så bygger du "oppover" i rekker med agurk, avokado, crabstick og scampi. Strø litt finhakket vårløk over, og rull forsiktig nori-arket nedenifra og oppover. Den delen som var uten "ris", fukter du lett med litt vann og så "limer" sammen maki-rullen. Nå har du laget en keto sushi maki-roll!
Gjenta med restrende nori-ark og ingredienser. Bruk en skarp kniv til å skjære rullene i ca 1.5cm tykke skiver. Legg på fat og ringle over chili-majones, og dryss over sesamfrø og finhakket koriander.
Server med syltet ingefær, soya og wasabi.