Matrett Annet tilbehør, Høytid/Sesong, keto, lavkarbo, Lunsj, Middag, Vegetar
Nasjonalitet Middelhavet, tyrkisk
Porsjoner 4porsjoner
Kalorier 73kcal
Utstyr
1 grill
1 pensel/kost
Ingredienser
4stktyrkisk paprikagul eller grønn
1stkhvitløksfeddfinhakket
2ssolivenolje
salt og pepper
1ssbladpersillefinhakket
FREMGANGSMÅTE
Del paprikaen i 2 deler, på langs. Fjern stilk og innmat/frø.
Bland olivenolje med hvitløk og pensle paprikaen
Legg paprikaen på grillrist, grill på ene siden til den fått litt farge, snu og gjenta. Pensle eventuellt med hvitløksoljen. Paprikan skal ikke ligge så lenge men kun bli oppvarmet og få litt farge. underveis. Dette for å beholde litt krønsj.
Legg paprikan på et fat og strø over litt salt og pepper og avslutt med et dryss finhakket persille.
Merknader
MakronutrienterKH/100g: 4,8g(Gram/porsjon: 114.5g) Karbohydrater: 22.2gProtein: 2.4gFett: 20.6gNB! Hvis du bruker den litt tynnere grønne paprikan så trengs ikke denne deles! Og du kan gjerne bytte ut den tyrkiske gule paprikan med vanlig norsk spisspaprika, eller hvorfor ikke prøve med den litt mindre spanske Padron-paprikaen?