Sett ovnen på 200C.
I en bolle, bland kremost, cottage cheese og egg, og miks dette godt sammen med stavmikseren. Det er viktig at cottage cheese'en blir "oppløst".
Bland in mandelmel, pofiber, eplecidereddik, gjær, bakepulver og havsalt. Visp dette godt sammen. Strø over fiberhusk og rør godt sammen.
Ta bakepapiret og væt det i vann og klem det slik at papiret er fuktig men ikke vått. Dette vil gjøre det mye enklere å legge det i bakeformen.
Ha papiret i formen, smør papiret med litt olivenolje. Hell røra oppi formen og smør den litt utover.
Kutt tomaten i ca 5mm skiver (kutt vekk bunn og topp) og fordel tomaten oppå røra.
Kutt mozzarellaosten i ca 5mm skiver, og fordel oppå røra.
Fordel pestoen på røra med en teskje, og avslutt med et dryss havsalt og hell forsiktig over resterende olivenolje
Sett inn formen nederst i ovnen og stek i 25-30 min. Osten har da smeltet og brødet fått en gylden farge.
Ta ut brødet av ovnen og la brødet avkjøle seg, gjerne på rist.
Nyt med en god aioli, eller hvorfor ikke til en deilig suppe? Fungerer også ypperlig i matpakken, focaccia er god både kald som varm!