Everything but the Bagel-kryddermiks
Med inspirasjon fra den amerikanske bagel-toppingen, er her en smaksrik kryddermiks du kan bruke på både salat og keto-bakst!
Matrett Annet tilbehør, Krydder
Nasjonalitet Amerikansk
- 2 ss Hvite sesamfrø
- 1.5 ss Sort sesamfrø
- 1 ss Valmuefrø
- 1 ss Havsalt / flingsalt
- 1.5 ss Tørket løk Se instruks
- 1.5 ss Tørket hvitløk Se instruks
Tørket løk og hvitløk
- 1 m gul løk
- 4-5 stk hvitløksbåter
Tørket løk og hvitløk
Sett ovnen på 70C, gjerne varmluftsfunksjon.
Del løken i to, og så kutt den i fine skiver, ca 2 mm. Kutt hvitløksbåtene i ca 1 mm. Fordel det utover et bakepapir og over på et stekebrett.
Sett stekebrettet i ovnen og la det stå i alt fra 4-8h. Sjekk underveis, løken og hvitløken skal være helt tørket sånn at den knuser mellom fingertuppene. Tiden vil være avhengig tykkelsen på løken og om det brukes varmluft, noe som gjør at luften sirkulerer bedre og det vil da gå noe fortere.
Kryddermiks
Når løken og hvitløken er tørket knuser du dette til er ganske grovt pulver. Du kan bruke feks en morter eller en liten blender.
Bland alle ingredienser sammen og ha på et krydderglass. Ferdig til å brukes!
Tips! Oppskriften blir ca 1.25 dl. Fordi dette har lang holdbarhet så lager jeg alltid minst dobbel oppskrift!
Stikkord keto, krydder, kryddermiks, lavkarbo