Vodka no-pasta
Ingredienser
- 300 g bacon/ varmrøkt flesk eller pancetta
- 1 stor sjalottløk
- 3 fedd hvitløk
- 0.5 ts chiliflakes eller 0,5-1 hel fersk chilifrukt type Cayenne
- 1 dl tomatpuré
- 0,5 dl vodka
- 2 dl kremfløte
- 2 dl parmesan
- salt
- pepper
- 1 dl parmesan
- 1 dl frisk baslikum
FREMGANGSMÅTE
- Begynn med å kutt opp bacon i mindre biter. Fres dette i en panne på medium varme til den er gjennomstekt og litt sprø. Legg baconet til side men la fettet være igjen i stekepanna.
- Mens baconet steker finkutter du løk og hvitløk, og kutter opp brokkolien i mindre biter. Jeg deler brokkoli-bukettene på langs i 4-6 deler, sån at alle er omtrent på samme størrelse.
- Kok opp en kjele med vann, stor nok til å få plass med brokkolien, med ca 1 ts salt.
- Ha løken oppi stekepannen og surr den blank. Ha oppi hvitløken og surr den sammen med løken i 2 min. Viktig at den ikke får farge. Ha oppi chili og surr i 1 minutt.
- Ha oppi tomatpuréen i stekepannen og stek den mens du rører. La den få en litt mørkere, nesten rustbrun farge, ca 3-5 min.
- Hell oppi vodkan og la den "dampe" ifra seg mens du rører den ut med tomatpuréen og løken.
- Når vannet til brokkolien koker skrur du ned plata til lav varme, heller oppi brokkolien, setter på et lokk og lar dette koke i ca 3 minutter. Hell av vannet.
- Hell på fløten i stekepannen og gi den et oppkok mens du rører. Nå kan du senke varmen til lav og la fløten småbobble mens du rører utmed kantene. Du vil se at fløten tykner.
- Skru av platen og rør inn 2 dl parmesan, bacon og basilikum, men spar noen blader til garnering. Smak til med salt og pepper.
- Hell sausen over brokkolien og bland godt. Fordel til porsjoner
- Strø over resterende parmesan og pynt med basilikum. Nyt!
Merknader
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!
Altså, dette var spennende og skikkelig godt. Vodkaen har gjort magi under oppkok! Takk for flott oppskrift.