Deilige konfektbiter med myk kjeksbunn og søt karamell toppet med pekannøtt, melkesjokolade og havsalt. En perfekt kombinasjon av søtt og salt!
"Twix" med havsalt og pekan
Ingredienser
Kjeksbunn
- 90 g Finesse el. tilsvarende Tagatesse
- 150 g mandelmel ikke fettredusert
- 30 g kokosmel
- 10 g fiberhusk (psyllium/loppefrøskall)
- 1 ts vanilje-essens (el. Vanilla Bourbon / SukkR vanilje)
- 90 g romtemperert smør
- 1 stk egg
- 4 ss kremfløte
Karamell
- 160 g Sukrin sirup gold el. tilsvarende
- 2 ss Finesse el. tilsvarende Tagatesse
- 0.5 ts SukkR vanilje / vanilje-essens
- 1.5 dl kremfløte
- 50 g smør
Sjokoladetopping
- 150 g pekannøtt ca mengde, se instruks
- 200 g sukkerfri melkesjokolade
- 1-2 ts Maldon flaksalt eller tilsvarende havsalt
FREMGANGSMÅTE
Kjeksbunn
- Sett ovnen på 175C
- Bland alle tørre ingredienser til kjeksbunnen.
- Visp sammen egg og fløte (også flytende vaniljeessens hvis du bruker det), og bland dette med de tørre ingrediensene.
- Kutt opp smør i terninger og kna alt sammen til en deig. Det e veldig viktig at smøret blir helt utblannet og at det ikke er noen smørklumper i deigen.
- Legg deigen mellom to bakepapir, på et stekebrett, og kjevle ut deigen tynt, ca 3 mm.
- Sett stekebrettet nederst i ovnen (dette med varmluft, brukes over/under-varme så sett brettet midt i ovnen) og stek i ca 10-15 min. Pass på sånn at ikke kantene svir seg.
- Ta ut og la kjøle seg ned, om mulig sett kaldt.
Karamell
- Ha alle ingredienser til karamellen i en tykkbunnet kjele.
- Kok opp på medium/lav varme og la blanningen tykne og bli mørkere i fargen.
- For å sjekke om karamellen er ferdig kan du dryppe litt på en tallerken og dra feks en teskje igjennom karamellen. Hvis karamellen flyter sammen igjen trenger den litt mere tid, men hvis den "holder formen" er den ferdig. Jo lenger den kokes, jo seigere/hardere blir den
- Ta kjelen av plata og røre litt i karamellen slik at temperaturen synker.
Sjokoladetopping
- Mens karamellen kjøler seg litt ned smelter du sjokoladen i et vannbad. (Vannbad= en kjele med litt vann, en bakebolle med sjokoladen som du har oppi kjelen. Bakebollen skal ikke nå bunn, men flyte på vannet. Det er veldig viktig at det ikke kommer vann/damp i sjokoladen, da blir den grynete!)
- Hell karamellen over kjeksbunnen slik at den fordeles jevnt over hele.
- Legg på halverte pekannøtter, fordel de sånn at det blir en halv nøtt per bit. Passende strl per bit er ca 4*4cm. Du kan selvfølgelig også grovkutte pekannøtt og strø over hele karamellen.
- La bunnen så kjølig i noen minutter, sånn at karamellen får satt seg.
- Hell den smeltede sjokoladen over karamellen med pekannøttene og strø over hav-salt (viktig at det er flaksalt!)
- Når sjokoladen har stivnet, kutt opp i biter og legg i en boks med lokk, ha gjerne bakepapir mellom lagene hvis du må legge de oppå hverandre, og så må du selvfølgelig putte en bit rett i munn, fordi det har du fortjent!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!