Skvallerkåls-pesto

En deilig pesto, perfekt til salater, bakte grønnsaker og på brødskiva. Og det beste, du kan sannsynlig gå ut døra og plukke den selv!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 5 minutes
Matrett dip, Dressing og sauser, Vegetar
Nasjonalitet Norsk
Servings 1 porsjon

Equipment

  • 1 stavmikser/blender

Ingredients
  

  • 2 dl nyplukket og skylt skvallerkål
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts ristede pinjekjerner eller cashew, pekan, solsikkekjerner osv.
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss revet parmesan eller annen passende hard ost
  • 0.5 dl olivenolje kaldpresset

Instructions
 

  • Skvallerkålen må skylles før bruk, bruk kaldt vann, sil av og legg på kjøkkenpapir for lett tørk.
  • Rist pinjekjerner lett, i en tørr stekepanne.
  • Putt alle ingrediensene i en blender eller et mikserglass for bruk av stavmikser.
  • Kjør alt sammen til en jevn og deilig røre. Smak til om det trengs noe salt, syre. Hvis du vil ha den mere flytende for å bruke til feks en suppe så bare ha oppi mer olivenolje til ønsket konsistens.
  • Server!

Notes

 
På bilde: Mine brødlapper (se egen oppskrift) smurt med kremost pepper, spekeskinke/peppersalami og toppet med deilig skvallerkåls-pesto!
 
Tips!
Kutt blomkål eller hvitkål i litt tykke skiver. Smør på pesto og revet ost og bak i ovnen til osten er gulden, server som de er eller som tilbehør til kjøtt eller kylling!
 
 
Stikkord keto, lavkarbo, pesto
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.