sellerirot-salat
Ingredienser
- 250 g sellerirot
- 3 hvitløksfedd
- 0.75 dl majones
- 0.75 dl creme fraiche el. seterrømme
- 0.5 S gul løk e.l vårløk / rødløk
- 1 ts dijon sennep
- 0.5 ts salt
- sortpepper
- 1 krm cayennepepper
- 1 krm løkpulver
- 0.5 ts søtstrø tilsvarende sukker
- 0.5 ts hvitvins eddik
- 1 ss finhakket gressløk pluss litt til topping
FREMGANGSMÅTE
- Kutt opp selleriroten i småbiter. Ha de oppi en kjele med vann og litt salt.
- Ha også oppi hvitløken. (ikke del den i mindre biter som på bilde. Disse skal du fiske opp etterpå!)
- Kok selleriroten myk, ca 15 min.
- Hell av vannet fra kjelen, og fisk opp hvitløksfeddene og legg de til siden. La selleriroten kjøle seg litt ned.
- Mos hvitløksfeddene med en gaffel. I en bolle bland majones, creme fraiche, dijon sennep sammen med hvitløken.
- Bland inn krydder.
- Bland inn finhakket løk og gressløk.
- Når selleriroten blitt lunken og dampet fra seg, rører du denne godt inn i majonesbasen.
- Smak av om salaten trenger noe mere krydder.
- Sellerirotsalaten er nå klar, og kan gjerne stå i kjøleskap noen timer slik at smakene setter seg ordentlig!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!