Panert svine-schnitzel
Ingredienser
- 4 stk benfri nakkekotelett
- 2 stk egg
- 1-1,5 dl sesammel fettredusert
- 2-3 dl knust fleskesvor
- 1 salt og pepper
FREMGANGSMÅTE
- Bruk en kjøtthammer til å banke ut hver nakkekotelett for å få de flatere, ca 0.5cm tykk. (Har du ikke kjøtthammer kan man bruke f eks en vanlig tre kjevle.) Dette vil også "mørne" kjøttet og gjøre det saftig, samtidig som steketiden blir kortere.
- Gjør klart 3 tallerkener, en til sesammel, en til egg og en til knust fleskesvor.
- Hell sesammel på tallerken nr 1. Du trenger ikke måle opp alt på en gang, mengden vil variere etter strl på kotelettene.
- Knekk 2 egg på tallerken nr 2 og pisk de opp med en gaffel.
- Hell knust fleskesvor på tallerken nr 3. Ikke heller her trenger du måle opp alt men ha på litt og litt etterhvert som du "dypper".
- Dypp en nakkekotelett først i mel, så i egg og sist i knust fleskesvor. Se til så at alle dekkes av alle 3 ingrediensene. Bruk gjerne 2 gafler som hjelpemiddel da det fort ellers blir litt "grisete".
- Stek snitzlene i valgfri fettkilde i en stekepanne til de får en gylden skorpe på begge sider. Jeg foretrekker smør eller baconfett.
- Krydre etter smak! Jeg syns de er best med kun salt og pepper, men feks løk- , chili- og paprikapulver vil også passe godt.
- Server umiddelbart sammen med valgfritt tilbehør!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!