Grillet tyrkisk paprika

Et superenkelt tilbehør som passer til all type grillmat!
FORBEREDELSESTID 5 minutter
KOKETID 10 minutter
Matrett Annet tilbehør, Høytid/Sesong, keto, lavkarbo, Lunsj, Middag, Vegetar
Nasjonalitet Middelhavet, tyrkisk
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 73 kcal

Utstyr

  • 1 grill
  • 1 pensel/kost

Ingredienser
  

  • 4 stk tyrkisk paprika gul eller grønn
  • 1 stk hvitløksfedd finhakket
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 1 ss bladpersille finhakket

FREMGANGSMÅTE
 

  • Del paprikaen i 2 deler, på langs. Fjern stilk og innmat/frø.
  • Bland olivenolje med hvitløk og pensle paprikaen
  • Legg paprikaen på grillrist, grill på ene siden til den fått litt farge, snu og gjenta. Pensle eventuellt med hvitløksoljen. Paprikan skal ikke ligge så lenge men kun bli oppvarmet og få litt farge. underveis. Dette for å beholde litt krønsj.
  • Legg paprikan på et fat og strø over litt salt og pepper og avslutt med et dryss finhakket persille.

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 4,8g
(Gram/porsjon: 114.5g) 
Karbohydrater: 22.2g
Protein: 2.4g
Fett: 20.6g
 
NB! Hvis du bruker den litt tynnere grønne paprikan så trengs ikke denne deles! Og du kan gjerne bytte ut den tyrkiske gule paprikan med vanlig norsk spisspaprika, eller hvorfor ikke prøve med den litt mindre spanske Padron-paprikaen?
Stikkord grillmat, keto, lavkarbo, lchf, paprika, sommermat, vegansk, vegetar
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.