Lyse rundstykker
Ingredienser
- 120 g cottage cheese
- 30 g kremost
- 50 g creme fraiche el. rømme
- 1 ss eplecidereddik
- 6 medium egg
- 120 g revet gulost
- 60 g havrefiber
- 20 g fiberhusk psyllium/loppefrø-skall
- 7 g pofiber
- 3 g tørrgjær ca 1/2 ts
- 1/2 ts søtstrø sukrin/finesse/erythriol
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 170*C, gjerne varmluftsfunksjon.
- I en bolle, bland cottage cheese, creme fraiche og kremost, kjør dette sammen til en jevn røre med en stavmikser.
- Knekk i eggen i røren, sammen med søtstrø og eplecider-eddik og visp alt godt.
- Bland i revet ost, rør godt sammen.
- Bland de tørre ingrediensene i en egen bolle. Bruk en sil og sikt ned det tørre i den våte røren med egg, litt ad gangen. Dette fordi det skal blandes jevnt alt sammen og ikke bli noen klumper.
- Trill rundstykker av deigen, bruk gjerne litt havrefiber på hendene sånn at det ikke blir så klissete. Deigen gir 9 rundstykker.
- Trykk rundstykkene litt lett så de blir flatere, pensle med vann og dryss over valgfri topping, feks frø eller litt ost. Eller la de være som de er!
- Ha rundstykkene på bakepapir og et stekebrett. Sett nederst i ovnen (eller i midten hvis du ikke bruker varmluftsfunksjon) og stek i ca 25 minutter.
- Ta ut og la de avkjøle på rist. Så er det bare å smøre de og ha på valgfritt pålegg!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!