Lavkarbo bløtkake med sukkerbrød

Saftig sukkerbrød fylt med sukkerfritt syltetøy, friske jordbær og deilig pisket krem!
Matrett Dessert, Høytid/Sesong, Kake, Søtsaker
Nasjonalitet Norsk, Svensk
Servings 10

Equipment

  • 1 24cm springform
  • 2 bakeboller
  • 1 melsikt/ sil
  • Visp elektrisk
  • 1 slikkepott

Ingredients
  

Sukkerbrød / bunn

  • 4 m/l Egg
  • 60 g Finesse bakesukker / Monster Tagasøtt
  • 50 g Smør smeltet
  • 2 dl Kremfløte
  • 60 g Havrefiber
  • 0.5 dl Pofiber
  • 2 ss Fiberhusk / psylliumhusk
  • 2 ts Bakepulver
  • 1 ss VaniljeSukkR eller 0.5 ts ekte Vaniljepulver

Fyll og topping

  • 2 dl Jordbær kuttet i småbiter
  • 1.5 dl Sukkerfritt bringebærsyltetøy
  • 3 dl Kremfløte
  • 1 ss VaniljeSukkR
  • Jordbær til pynt, spiselige blomster, mynte eller sitronmeliss

Ekstra

  • 15 g smør
  • 1 ts havrefiber

Instructions
 

  • Sett ovnen på 170*C, varmluftsfunksjon, 175*C for kun under/over-varme.

Sukkerbrød

  • I en bolle, pisk søtningsmiddel og egg til eggedosis. Tykk og fluffy!
  • I en annen bolle, mål opp alle tørre ingredienser.
  • Bruk en sil og sikt ned melblanningen litt og litt, inn i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å forsiktig vende inn melblanningen slik at du beholder luften i eggedosisen.
  • Rør/pisk forsiktig inn smelta smør i røren.
  • Smør springformen, og ha oppi en ts havrefiber. Prøv å få dekt hele bunn og noe av sidene med havrefiber.
  • Hell røren oppi springformen, og sett den nest nederst i ovnen. Stek sukkerbrødet i ca 30 min. Stikk den med en bakenål e.l for å være sikker at den er ferdig. Nålen skal være "ren" når du trekker den ut av kaken, er det kakerøre på må du steke den i ekstra 2 min, gjenta stikk-testen.
  • Ta ut kaken og la den kjøles ned.
  • Del kaken i 2, slik at du får to like tykke lag. Her kan du med fordel bruke en "kakesag", men det går veldig greit med en kniv. Legg kaken på et flatt underlag, stikk kniven inn mot midten fra siden/kanten mens du holder fast kaken med håndflaten. Kutt hele veien rundt og du har 2 lag.

Fyll og topping

  • Snu topplokket slik at du får innsiden opp. Fordel bringebærsyltetøy på de 2 bunndelene. Du kan med fordel nå sette kakebunnen i kjøleskapet og la syltetøyet skikkelig sette seg i kaken for å få de saftigst mulig.
  • Pisk kremen stiv sammen med vaniljeSukkR.
  • Fordel 1/3 av kremfløten på nederste kakelag.
  • Kutt opp jordbær i mindre biter slik at du får ca 2 dl. Fordel disse over fløten.
  • Legg andre kakelag oppå, med syltetøysiden ned.
  • Fordel resterende krem oppå kaken og rundt om sidene. Kakebunnen skal være helt dekket med krem.
  • Del jordbærene i skiver og pynt kaken rundt om, og bruk fantasien til å pynte kaken på toppen med jordbær og eventuelt spiselige blomster og blad. Jeg foretrekker mynte!

Notes

Karbohydrater kakebunn, totalt 12.3g . 1452 kcal
Hele kaken med fyll: 2592 kcal
Karbohydrater 36,8g, Protein 41g, Fett 250,6g
 
Stikkord bløtkake, bursdag, dessert, jordbærkake, keto, lavkarbo, sukkerbrød
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.