Gratinert spagettigresskar med kjøttdeig
Ingredienser
- 1 stk spagettigresskar
- 1 ss olivenolje
- salt og pepper
- 1 ss smør
- 400 g kjøttdeig
- 75 g kremost bruk gjerne en med krydder
- 1 dl parmesan
- 1 stk gul løk finkuttet
- 2 fedd hvitløk finkuttet
- 1 dl revet mozzarella
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 180*C. Del spagettigresskaret i to, på lengden. Skallet er ofte relativt hardt, så vær forsiktig! Kutt gjerne vekk siden med stilken først, så går det litt lettere.
- Smør inn den skjørte-flaten inn med olivenolje og krydre med salt og pepper. Legg i en ovnsform eller på et stekebrett med skjære-flaten opp, og bak gresskaret i 20 min. Sjekk gresskaret med en gaffel, gresskaret skal lett lage "tråder" aka spagettin. Hvis den fortsatt virker litt rå baker du i 5-10 min til, men det er viktig at den ikke bakes for lenge og begynner å slippe væske.
- Mens gresskaret bakes, steker du kjøttdeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt smør, på medium varme.
- Når kjøttdeigen er gjennomstekt har du oppi kremosten, og senker temperaturen. Kremosten skal smelte sammen og blandes godt med kjøttdeigen. Til sist blander du i parmesanosten, og smaker til med salt og pepper.
- Ta ut gresskaret fra ovnen og bruk en gaffel for å forsiktig løsne gresskar-kjøttet fra skallet, men la det ligge i skallet da det fungerer som en ovnsform i seg.
- Fordel kjøttdeig- og oste-blanningen over gresskarhalvene, topp med revet mozzarella og gratiner gresskarhalvene i ovnen til osten har smeltet og fått en gylden farge.
- Ta ut, og server!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!