Frølapper

En ny vri på mine populære ostelapper! Nå med frø for ekstra krønsj!
FORBEREDELSESTID 10 minutter
KOKETID 10 minutter
Matrett Brød og bakst
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 12 skiver

Ingredienser
  

  • 4 dl revet ost
  • 4 m/l egg
  • 0.5 dl gresskarkjerner
  • 0.5 dl solsikkekjerner
  • 1 ss linfrø hele
  • 2 ss pofiber
  • 1 klype havsalt
  • 1 ss fiberhusk

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett ovnen på 170*C, gjerne med varmluft.
  • Riv gulost, eller bruk ferdig revet ost (men pass på så osten ikke er tilsatt masse antiklumpemiddel som potetmel o.l!)
  • I en bolle, bland revet ost, egg, frø, salt og pofiber og rør godt til en klissete deig.
  • Strø over fiberhusk og bland dette godt sammen. La deigen stå i ca 5 min så den får satt seg.
  • På et stekebrett legger du et bakepapir og fordeler så deigen utover med en slikkepott e.l. Prøv å få det så jevnt som mulig, ca 1cm tykt.
  • Strø over litt sesamfrø og vallmuefrø, og gjerne et lite dryss ekstra havsalt hvis du liker det.
  • Sett stekebrettet nest nederst i ovnen og stek i ca 10 min. Det er mulig det trengs lenger tid så følg med. Den skal bli gylden i kantene og "fast" i konsistensen.
  • Ta ut når det er ferdig, og kutt opp i 12 biter, eller lag så store/små du føler at du vil ha.
  • Server med digg pålegg! Her med kremost, serranoskinke, tomat og vårløk!

Merknader

Superenkle å lage, med masse næring og passer perfekt i matpakken, til niste på tur eller hvorfor ikke til en kremete og god suppe? Et kjekt substitutt til en vanlig brødskive!
 
Stikkord frokost, keto, ketobrød, lavkarbo, lchf, lchfbrød, matpakke, nistebrød
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.