Frølapper
Ingredienser
- 4 dl revet ost
- 4 m/l egg
- 0.5 dl gresskarkjerner
- 0.5 dl solsikkekjerner
- 1 ss linfrø hele
- 2 ss pofiber
- 1 klype havsalt
- 1 ss fiberhusk
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 170*C, gjerne med varmluft.
- Riv gulost, eller bruk ferdig revet ost (men pass på så osten ikke er tilsatt masse antiklumpemiddel som potetmel o.l!)
- I en bolle, bland revet ost, egg, frø, salt og pofiber og rør godt til en klissete deig.
- Strø over fiberhusk og bland dette godt sammen. La deigen stå i ca 5 min så den får satt seg.
- På et stekebrett legger du et bakepapir og fordeler så deigen utover med en slikkepott e.l. Prøv å få det så jevnt som mulig, ca 1cm tykt.
- Strø over litt sesamfrø og vallmuefrø, og gjerne et lite dryss ekstra havsalt hvis du liker det.
- Sett stekebrettet nest nederst i ovnen og stek i ca 10 min. Det er mulig det trengs lenger tid så følg med. Den skal bli gylden i kantene og "fast" i konsistensen.
- Ta ut når det er ferdig, og kutt opp i 12 biter, eller lag så store/små du føler at du vil ha.
- Server med digg pålegg! Her med kremost, serranoskinke, tomat og vårløk!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!