Frø-knekkebrød

Sprø og gode knekkebrød, perfekt til frokost eller i nisten! Eller hvorfor ikke prøve de til ostefatet og sammen med spekemat?
Godt for magen, godt for deg!
Matrett Brød og bakst
Porsjoner 1 stekebrett
Kalorier 589 kcal

Utstyr

  • 1 bakebolle
  • 1 slikkepott
  • 1 stekebrett
  • 2 bakepapir
  • 1 kjevle
  • 1 pizzahjul eller kniv
  • 1 stekeovn

Ingredienser
  

  • 2 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarfrø
  • 1 dl linfrø hele
  • 0,5 dl sesamfrø
  • 1 ss chiafrø
  • 2 ss fiberhusk psyllium/loppefrø
  • 0,5 ts havsalt
  • 1 ss olivenolje eller avokadoolje
  • 2,5 dl kokevarmt vann

FREMGANGSMÅTE
 

  • Sett på ovnen, 175C, bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
  • Mål opp alle frø og ha i en bolle.
  • Tilfør salt, fiberhusk og olje, rør om godt. Her kan du også tilsette krydder hvis ønskelig.
  • Hell i vannet og rør godt om, deigen vil tykne.
  • Legg 1 bakepapir på et stekebrett. Ha deigen oppå bakepapiret, legg bakepapir nr 2 over deigen og trykk deigen ut over stekebrettet. Bruk kjevlen, og kjevle deigen tynt og jevnt ut over hele stekebrettet.
  • Bruk pizzahjulet eller en kniv til å lage passe store ruter i deigen, dette utgjør størrelsen på knekkebrødene.
  • Strø gjerne over litt ekstra havsalt og sesamfrø.
  • Sett inn stekebrettet i ovnen og stek i 45-60 min, muligens lenger. All væsken skal dampe bort og knekkebrødene skal bli helt tørre og sprø, men man må passe på sånn at de ikke svir seg! Når de er ferdig skrur du av ovnen, sette døren på gløtt og lar de kjøle seg helt ned i ovnen.
  • Del opp knekkebrødene og ha de på en tett boks.

Merknader

Makronutrienter
 
KH/100g: 2,6g
(Gram for hele brettet: 285g)
 
Karbohydrater: 7,4g
Protein: 68,4g
Fett: 143,2g
Stikkord crispbread, frøkekkebrød, frokost, keto, knekkebrød, lavkarbo, nistemat
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.