Foliebakt laks på grillen

Det enkle er ofte det beste! Få ingredienser, men nydelige smaker, og en laks som nesten smelter i munn!
FORBEREDELSESTID 20 minutter
KOKETID 40 minutter
Matrett fisk, Grillmat, Høytid/Sesong, laks, Lunsj, Middag
Nasjonalitet asiatisk, Norsk
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 676 kcal

Ingredienser
  

  • 1-1.2 kg laks eller ørret
  • 50 g meierismør kaldt
  • 4 stk vårløk
  • 2 ss Kikkoman soyasaus eller tilsvarende
  • grovkvernet sortpepper
  • 2 stk økologiske sitroner

FREMGANGSMÅTE
 

  • Legg laksen med skinnsiden ned i en stor bit aluminiumsfolie.
  • Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver med smør som fordeles ut over laksen.
  • Kutt vårløken i to og legg over laksen. Hell over soyasausen og strø over grovkvernet sort pepper etter smak.
  • Legg foliepakken på varm grill, bruk indirekte varme, det kan brukes både kull-, el- eller gassgrill. Tid på grillen er ulik, avhengig temperaturen, og etter ca 30 minutter kan man forsiktig åpne foliepakken og sjekke ståa. Laksen skal ha en jevn lys rosa farge, så sjekk den tykkeste delen med en kniv eller gaffel, om den er ferdig eller trenger litt mere tid. Gjenta da etter 5-10 min.
  • Sitronene deler du i 2 og griller med skjære-overflaten ned på grillristen til den fått en fin farge. Sitronen blir noe søtere ved oppvarming. Ved servering gis en halv sitron til hver person som selv kan skvise denne over laksen.

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 0,8g
(Gram/porsjon: 328g)
 
Karbohydrater: 10,7g
Protein: 201,4g
Fett: 204,1g
 
Tips! Smakerne her kan varieres nesten i det uendelige! Prøv med litt finkuttet chili og revet ingefær, eller kutt opp masse friske urter som basilikum og persille og strø over fisken før den pakkes inn!
Stikkord fisk, grillmat, keto, laks, lavkarbo
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.