Focaccia med pesto, tomat og mozzarella
Utstyr
- 1 brødform/springform rund 24-26 cm eller tilsvarende
- 1 bakepapir
- stavmikser
- mikser/bakebolle
Ingredienser
- 70 g kremost
- 140 g cottage cheese kan eventuelt byttes ut med kremost eller creme fraiche
- 4 m/l egg
- 1.5 dl mandelmel Ikke fettredusert
- 1 dl pofiber
- 2 ss fiberhusk
- 1 ss eplecidereddik
- 1 krm tørrgjær
- 2 ts bakepulver
- 1 ts havsalt
- 125 g fersk mozzarella uten væsken
- 2 ss pesto
- 1 m tomat
- 1 ts havsalt flingsalt
- 2 ts olivenolje smøring av bunn + topping
FREMGANGSMÅTE
- Sett ovnen på 200C.
- I en bolle, bland kremost, cottage cheese og egg, og miks dette godt sammen med stavmikseren. Det er viktig at cottage cheese'en blir "oppløst".
- Bland in mandelmel, pofiber, eplecidereddik, gjær, bakepulver og havsalt. Visp dette godt sammen. Strø over fiberhusk og rør godt sammen.
- Ta bakepapiret og væt det i vann og klem det slik at papiret er fuktig men ikke vått. Dette vil gjøre det mye enklere å legge det i bakeformen.
- Ha papiret i formen, smør papiret med litt olivenolje. Hell røra oppi formen og smør den litt utover.
- Kutt tomaten i ca 5mm skiver (kutt vekk bunn og topp) og fordel tomaten oppå røra.
- Kutt mozzarellaosten i ca 5mm skiver, og fordel oppå røra.
- Fordel pestoen på røra med en teskje, og avslutt med et dryss havsalt og hell forsiktig over resterende olivenolje
- Sett inn formen nederst i ovnen og stek i 25-30 min. Osten har da smeltet og brødet fått en gylden farge.
- Ta ut brødet av ovnen og la brødet avkjøle seg, gjerne på rist.
- Nyt med en god aioli, eller hvorfor ikke til en deilig suppe? Fungerer også ypperlig i matpakken, focaccia er god både kald som varm!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!
Mmm, så digg det ser ut! Må prøves!