Eggesalat

Enkel og god eggesalat, perfekt til frokost og lunsj, og et must på ethvert koldtbordet!
FORBEREDELSESTID 10 minutter
KOKETID 2 minutter
Matrett Annet tilbehør, Frokost, Høytid/Sesong, Påske, Salat, Småretter og snitter
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser
  

  • 4 stk kokt egg M/L
  • 4 ss majones hjemmelaget - se egen oppskrift!
  • 2 ss finhakket rødløk el. purre, salatløk, sjalottløk
  • 1 ss creme fraiche el. rømme
  • 1/2 ts dijonsennep
  • 1 ts maldon salt
  • 1/2 ts sortpepper grov eller fin

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kok eggene, hardkokt. Legg de i kaldt vann og la de kjøle seg ned.
  • I en bolle, bland majones, sennep, crème fraiche, løk og krydder.
  • Når eggene er kalde nok, skrell de og bruk en egg-deler til å dele opp eggene i mindre biter. Du kan selvfølgelig også kutte de opp med en kniv, men en egg-deler vil gjøre jobben kjapt og bra.
  • Bland sammen egg med majonesbasen, og smak eventuelt til med ekstra salt/pepper.
  • Nå er eggesalaten klar til å nytes!

Merknader

Tips! Smaksett eggesalaten med enten frisk finkuttet dill, finkuttet rød chili, kanskje litt gul karri eller kutt opp en miks av friske urter! 
Her servert på osteknekke med frisk salat og toppet med sort caviar!
Stikkord egg, eggesalat, keto, koldtbord, lavkarbo, lowcarb
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.