Brokkoli-vaffler
Utstyr
- 1 vaffeljern
- 1 stavmikser
Ingredienser
- 2 dl hakket brokkoli frossen og tint, eller ferdig kokt.
- 2 toppede ss cottage cheese
- 2 m/l egg
- 2 dl revet gulost
- 1 krm havsalt
- 1/2 ts løkpulver
- 1 klype chilipulver
- 1 klype sortpepper
- litt smør til steking
FREMGANGSMÅTE
- Sett igang vaffeljernet.
- I et mikserglass eller en bolle, mål opp cottage cheese og egg. Miks dette med en stavmikser til en jevn konsistens.
- Kutt opp den tinte brokkolien i småbiter, heller for fint enn for grovt. Hell dette oppi røra sammen med revet ost og krydder.
- Når vaffeljernet er varmt smører du lett med litt smør eller annet fett, og dekker jernet med røre. Jeg bruker et type "belgisk" vaffeljern og her går det ca 2-3 ss røre per vaffel.
- Lot jernet stå igjen, i ca 5 min uten at du tar opp lokket. Så kan du forsiktig sjekke om den er klar, den skal slippe fra lokket men noen ganger må man hjelpe til litt. Bruk da et tre- eller plastredskap til hjelp.
- Fjern vaffelen og legg den på et fat for å kjøle seg litt ned.
- Stek ferdig all røren. Hvis du ikke bruker opp vafflene med en gang holder de fint i kjøleskap 4-5 dager, og kan også fryses.
- Ha på ditt favorittpålegg, og server!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!