Aubergine-dip
Ingredienser
- 2 stk aubergine
- 2 ss tahini sesam-paste
- 0.5 stk sitron saften
- 2 stk hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje
- 2 klyper havsalt gjerne røkt flingsalt
- 1 krm røkt paprikapulver
- 1 krm spisskummin
- 2 ss granateplekjerner kan sløyfes
- 1 ts bladpersille finhakket
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnen på 200 C grader
- Del auberginene i to og “prikk” skjære-overflaten med en kniv. Legg de i en ovnsform med skinnsiden ned og ringle over ca 1 ss olivenolje og strø over havsalt.
- Sett de inn i ovnen og stek de i 15-20 min. (De skal ikke bli svidd så hold oversikt, eventuelt dekk formen med aluminiumsfolie.)
- Kjenn med en gaffel at kjøttet e helt mykt, da er de ferdig. Ta de ut og la de hvile et par minutter før du bruker en skje til å "grave" ut kjøttet.
- Ha dette oppi en foodprosessor (eller mikser-glass hvis du bruker en stavmikser) sammen med resterende ingredienser utenom om ca 1 ts olivenolje, granateplekjernerne og persillen.
- Mikse alt til en jevn og fin røre. Ha over i en bolle eller en skål, ringle over resterende olivenolje, dryss over granateplekjerner og persille.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!