Squash-lapper
Ingredienser
- 2 dl revet squash
- 1 ts salt
- 2 stk egg
- 2 dl revet gulost
- 2 ss sesam-mel fettredusert
- 1 ss fiberhusk
- 0.5 ts løkpulver
- 0.5 ts hvitløkspulver
- 1 krm sortpepper
- smør til steking
FREMGANGSMÅTE
- Start med å rive squash grovt. Salt squashen, bland godt og la stå i ca 10 min.
- Bland sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
- Legg squashen i en sil og press godt ut væsken.
- Bland eggene med squashen og rør godt slik at all squash er dekket med egg.
- Rør inn det tørre i squash-røra og bland godt, bruk gjerne en ballong-visp og rør raskt slik at fiberhusken ikke klumper seg.
- Rør til sist inn revet ost og bland godt.
- Smelt litt smør i en panne, gjerne en "non-stick"-panne slik at lappen ikke setter seg fast. Bruker du støpejern må du kanskje bruke mere fett eller lavere varme.
- Ha ca 4-5 ss røre i panna, bruk en våt skje for å trykke den flat, ca 1cm tykk. Stek på middels varme, ca 4-5min på hver side. Jo tynnere lapp, jo kortere steketid, men ikke stress med å snu de, da kan de risikere å gå i stykker.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!