Foliebakt laks på grillen
Ingredienser
- 1-1.2 kg laks eller ørret
- 50 g meierismør kaldt
- 4 stk vårløk
- 2 ss Kikkoman soyasaus eller tilsvarende
- grovkvernet sortpepper
- 2 stk økologiske sitroner
FREMGANGSMÅTE
- Legg laksen med skinnsiden ned i en stor bit aluminiumsfolie.
- Bruk en ostehøvel til å lage tynne skiver med smør som fordeles ut over laksen.
- Kutt vårløken i to og legg over laksen. Hell over soyasausen og strø over grovkvernet sort pepper etter smak.
- Legg foliepakken på varm grill, bruk indirekte varme, det kan brukes både kull-, el- eller gassgrill. Tid på grillen er ulik, avhengig temperaturen, og etter ca 30 minutter kan man forsiktig åpne foliepakken og sjekke ståa. Laksen skal ha en jevn lys rosa farge, så sjekk den tykkeste delen med en kniv eller gaffel, om den er ferdig eller trenger litt mere tid. Gjenta da etter 5-10 min.
- Sitronene deler du i 2 og griller med skjære-overflaten ned på grillristen til den fått en fin farge. Sitronen blir noe søtere ved oppvarming. Ved servering gis en halv sitron til hver person som selv kan skvise denne over laksen.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!