“Tabbouleh” - Blomkålsalat med persille

Tabbouleh er en velkjent rett fra midt-østen, med masse persille og friske smaker!.
Den inneholder som oftest bulgur men her har jeg gjort den ketogen og byttet ut bulgur med revet blomkål!
FORBEREDELSESTID 10 minutter
KOKETID 5 minutter
Matrett Høytid/Sesong, Lunsj, Salat
Nasjonalitet Middelhavet
Porsjoner 4 porsjoner
Kalorier 89 kcal

Ingredienser
  

  • 4 dl revet blomkål
  • 2 dl fin hakket bladpersille
  • 0,5 stk agurk
  • 2 stk store tomater (gjerne uten det bløte kjøttet og frø)
  • 0.5 stk ekologisk sitron saften og litt revet skall
  • 2 ss god olivenolje
  • 0.5 stk granateple kun kjerner!
  • salt og pepper etter smak

FREMGANGSMÅTE
 

  • Kutt tomat og agurk i 0.5cm små terninger.
  • Bland sammen blomkål, bladpersille, agurk, tomat, sitronsaft, olivenolje og smak til med salt og pepper.
  • Dander på et fat eller en bolle, strø over granateplekjerner.

Merknader

Makronutrienter
KH/100g: 3.3g
(Gram/porsjon: 180g)
 
Karbohydrater: 23.7g
Protein: 9g
Fett: 21.9g
 
Tips! For å lettere få ut kjernene fra granateplet, bank på det rundt om med en tresleiv eller lignende gjenstand. Når du deler det i 2 vil kjernene løsne mye lettere! NB! Saften farger av seg!
 
Stikkord keto, lavkarbo, salat, tabbouleh, tillbehør
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.