Keto Sushi - Maki
Ingredienser
- 1 lite blomkålshode
- 100 g kremost naturell
- 4 stk nori-ark
- 200 g salma laks eller tilsvarende
- 10 cm agurk
- 1 avokado
- 4 stk crabsticks kan sløyfes
- 100 g tilberedt scampi
- 1 vårløk
- litt frisk koriander
Tilbehør
- 3 ss Kikkoman Soyasaus el. f eks Coco amino acids
- wasabi
- syltet ingefær vær obs på sukkerinnholdet!
- 2 ts sorte / hvite sesamfrø
- Shriracha chilimayo el. lag egen chilimajones!
FREMGANGSMÅTE
- Riv blomkålshodet til "ris" på et rivjern. Du kan eventuelt kjøre blomkålen i en foodprocessor men resultatet an bli ujevnt så kjør litt ad gangen. Ikke for fint, ikke for grovt, som ris.
- Kok opp vann og kok blomkålsrisen i kun 1 par min, før du heller av vannet. Legg blomkålen på kjøkkenpapir, og lar risen dampe av seg og kjøle seg ned.
- kutt laksen i tynne skiver eller i 1x1 cm terninger.
- Kutt agurken på langs, slik at de blir ca 0.5x0.5 cm staver, og del i to.Del avokadoen slik at du får omtrent samme strl som agurk-stavene.
- Del crabsticken i 2, og grovhakk scampin.
- Finhakk vårløken.
- Når blomkålsrisen er blitt lunken blander du denne sammen med kremosten til en jevn røre.
- Så skal vi begynne å sette sammen makin!
- Legg et nori-ark på et flatt underlag, f eks en fjøl.
- Smør 1/4 av risen på 3/4 av nori-arket og la den øvre delen på arket være "bart".
- På den nedre delen av arket, oppå risen, begynn å legg på skiver eller terninger av laks nederst. Så bygger du "oppover" i rekker med agurk, avokado, crabstick og scampi. Strø litt finhakket vårløk over, og rull forsiktig nori-arket nedenifra og oppover. Den delen som var uten "ris", fukter du lett med litt vann og så "limer" sammen maki-rullen. Nå har du laget en keto sushi maki-roll!
- Gjenta med restrende nori-ark og ingredienser. Bruk en skarp kniv til å skjære rullene i ca 1.5cm tykke skiver.
- Legg på fat og ringle over chili-majones, og dryss over sesamfrø og finhakket koriander.
- Server med syltet ingefær, soya og wasabi.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!