Everything but the Bagel-kryddermiks

Med inspirasjon fra den amerikanske bagel-toppingen, er her en smaksrik kryddermiks du kan bruke på både salat og keto-bakst!
KOKETID 5 minutter
Matrett Annet tilbehør, Krydder
Nasjonalitet Amerikansk

Ingredienser
  

  • 2 ss Hvite sesamfrø
  • 1.5 ss Sort sesamfrø
  • 1 ss Valmuefrø
  • 1 ss Havsalt / flingsalt
  • 1.5 ss Tørket løk Se instruks
  • 1.5 ss Tørket hvitløk Se instruks

Tørket løk og hvitløk

  • 1 m gul løk
  • 4-5 stk hvitløksbåter

FREMGANGSMÅTE
 

Tørket løk og hvitløk

  • Sett ovnen på 70C, gjerne varmluftsfunksjon.
  • Del løken i to, og så kutt den i fine skiver, ca 2 mm. Kutt hvitløksbåtene i ca 1 mm. Fordel det utover et bakepapir og over på et stekebrett.
  • Sett stekebrettet i ovnen og la det stå i alt fra 4-8h. Sjekk underveis, løken og hvitløken skal være helt tørket sånn at den knuser mellom fingertuppene.
    Tiden vil være avhengig tykkelsen på løken og om det brukes varmluft, noe som gjør at luften sirkulerer bedre og det vil da gå noe fortere.

Kryddermiks

  • Når løken og hvitløken er tørket knuser du dette til er ganske grovt pulver. Du kan bruke feks en morter eller en liten blender.
  • Bland alle ingredienser sammen og ha på et krydderglass. Ferdig til å brukes!

Merknader

Tips! Oppskriften blir ca 1.25 dl. Fordi dette har lang holdbarhet så lager jeg alltid minst dobbel oppskrift!
 
Stikkord keto, krydder, kryddermiks, lavkarbo

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.