Everything but the Bagel-kryddermiks
Ingredienser
- 2 ss Hvite sesamfrø
- 1.5 ss Sort sesamfrø
- 1 ss Valmuefrø
- 1 ss Havsalt / flingsalt
- 1.5 ss Tørket løk Se instruks
- 1.5 ss Tørket hvitløk Se instruks
Tørket løk og hvitløk
- 1 m gul løk
- 4-5 stk hvitløksbåter
FREMGANGSMÅTE
Tørket løk og hvitløk
- Sett ovnen på 70C, gjerne varmluftsfunksjon.
- Del løken i to, og så kutt den i fine skiver, ca 2 mm. Kutt hvitløksbåtene i ca 1 mm. Fordel det utover et bakepapir og over på et stekebrett.
- Sett stekebrettet i ovnen og la det stå i alt fra 4-8h. Sjekk underveis, løken og hvitløken skal være helt tørket sånn at den knuser mellom fingertuppene. Tiden vil være avhengig tykkelsen på løken og om det brukes varmluft, noe som gjør at luften sirkulerer bedre og det vil da gå noe fortere.
Kryddermiks
- Når løken og hvitløken er tørket knuser du dette til er ganske grovt pulver. Du kan bruke feks en morter eller en liten blender.
- Bland alle ingredienser sammen og ha på et krydderglass. Ferdig til å brukes!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!