Frø-knekkebrød
Utstyr
- 1 bakebolle
- 1 slikkepott
- 1 stekebrett
- 2 bakepapir
- 1 kjevle
- 1 pizzahjul eller kniv
- 1 stekeovn
Ingredienser
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl linfrø hele
- 0,5 dl sesamfrø
- 1 ss chiafrø
- 2 ss fiberhusk psyllium/loppefrø
- 0,5 ts havsalt
- 1 ss olivenolje eller avokadoolje
- 2,5 dl kokevarmt vann
FREMGANGSMÅTE
- Sett på ovnen, 175C, bruk gjerne varmluftsfunksjonen.
- Mål opp alle frø og ha i en bolle.
- Tilfør salt, fiberhusk og olje, rør om godt. Her kan du også tilsette krydder hvis ønskelig.
- Hell i vannet og rør godt om, deigen vil tykne.
- Legg 1 bakepapir på et stekebrett. Ha deigen oppå bakepapiret, legg bakepapir nr 2 over deigen og trykk deigen ut over stekebrettet. Bruk kjevlen, og kjevle deigen tynt og jevnt ut over hele stekebrettet.
- Bruk pizzahjulet eller en kniv til å lage passe store ruter i deigen, dette utgjør størrelsen på knekkebrødene.
- Strø gjerne over litt ekstra havsalt og sesamfrø.
- Sett inn stekebrettet i ovnen og stek i 45-60 min, muligens lenger. All væsken skal dampe bort og knekkebrødene skal bli helt tørre og sprø, men man må passe på sånn at de ikke svir seg! Når de er ferdig skrur du av ovnen, sette døren på gløtt og lar de kjøle seg helt ned i ovnen.
- Del opp knekkebrødene og ha de på en tett boks.
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!