Fett, er ikke et fett!
Og i en djungel av mettet, flerumettet, transfetter, omega 3 og 6, hjertesykdomer og kolesterol er det fort gjort å gå seg vill.
Her er en liste over fettkilder du med god samvittighet kan bruke på et ketogent kosthold. Det jeg vil at du skal være litt forsiktig med er vegetabilske matoljer som kan inneholde for mye Omega 6 kontra Omega 3, noe som kan være inflammatorisk i kroppen. Mange av de er dessverre over-prosessert og inneholder ingen eller få gunstige næringsstoffer for oss, og derfor trenger vi de ikke.
Smør
Ghee
Animalisk rendert fett
- Talg
- Ister
- Baconfett
- Andefett
Olivenolje, extra virgin/kaldpresset
Rapsolje, extra virgin/kaldpresset
Avokadoolje
Kokosolje
- deodorisert, tåler høyere steketemp og er uten smak og lukt
- kaldpresset, med lett smak og herlig duft av kokos.
- MCT-olje (Mellomkjedede triglyserider)
Meierier (ikke lettprodukter)
- Kremfløte
- Rømme
- Creme fraiche
- Yoghurt Gresk/Tyrkisk
- Ost
Når det gjelder meierier så inneholder disse også ulik mengde karbohydrater, sånn at man bør være bevisst på mengden man spiser, og alltid velge full-fete produkter foran lett-produkter da disse vil mette mer!
Legg igjen et svar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!