Fett, er ikke et fett!

Og i en djungel av mettet, flerumettet, transfetter, omega 3 og 6, hjertesykdomer og kolesterol er det fort gjort å gå seg vill.

Her er en liste over fettkilder du med god samvittighet kan bruke på et ketogent kosthold. Det jeg vil at du skal være litt forsiktig med er vegetabilske matoljer som kan inneholde for mye Omega 6 kontra Omega 3, noe som kan være inflammatorisk i kroppen. Mange av de er dessverre over-prosessert og inneholder ingen eller få gunstige næringsstoffer for oss, og derfor trenger vi de ikke.

Smør

Ghee

Animalisk rendert fett

  • Talg
  • Ister
  • Baconfett
  • Andefett

Olivenolje, extra virgin/kaldpresset

Rapsolje, extra virgin/kaldpresset

Avokadoolje

Kokosolje

  • deodorisert, tåler høyere steketemp og er uten smak og lukt
  • kaldpresset, med lett smak og herlig duft av kokos.
  • MCT-olje (Mellomkjedede triglyserider)

Meierier (ikke lettprodukter)

  • Kremfløte
  • Rømme
  • Creme fraiche
  • Yoghurt Gresk/Tyrkisk
  • Ost

Når det gjelder meierier så inneholder disse også ulik mengde karbohydrater, sånn at man bør være bevisst på mengden man spiser, og alltid velge full-fete produkter foran lett-produkter da disse vil mette mer!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.